Accenture Sample Placement Paper

By: Poonam Shah | Views: 768 | Date: 10-Aug-2011

Accenture Placement Paper Pattern II – Apptitude English & Analytical Ability

Selection Process was of four rounds:-

 1) Written Test
(a)Only reasoning and English time 30 min 55 questions
(b)Essay on INDIAN POLITICS SYSTEM time given was 5 min If u get through this step half of your job is done.

2) Group Discussion
This is second round and need not to be very much cautious about it. Just try to make out ur presence over there.
Try to speak more Points shud b relevant to topic.  My Topic was “Does B.E/MCA Percentage assists in campus placements Y/N ? and Why?” actually this topic created fish market out there. so the evaluator gives us the second topic for girls to Speak good qualties of Boys and for Boys to speak good qualities abt girls. Remember 1 thing Don’t try to dominate other members. Speak ur points gently and Listen Others carefully. others Topic were Globalization, liberalization of media,attacks on Indian students in Australia etc. out of 15 . 13 got selected and I was one of them.

3)Technical Interview
for technical interview make sure whatever things u have specified in ur CV u knows it. They will ask about ur Project , about ur fav subject , c/c++ (basics) and the language u hv specified(in my case java).

4)HR round
It was a horrible round where the filtering process was taking place. two f my friends already got rejected in this round so i was nervous. finally my name called for HR.

Questions = 55 ; time limit = 60 minutes…along with that an essay to write in the same sheet in another 10 minutes. No sectional cut off , no negative marking. Offline (paper & pen) test
Directions for Questions 1-3 : Choose the option which will correctly fill the blank.

1. I will be here __________- Thursday and Friday.
A. During    B. for     C. until    D. after
Ans: A

2. I have been here ______ three years
A. since     B. from    C. for    D. none of the above
Ans: C

3. The sun rose ______the horizon.
A. below    B. over    C. in    D. above
Ans: D
Directions for Questions 4-6 : Choose the word nearest in meaning to the word in ITALICS from the given options.

4. Now the fury of the demonstrators turned against the machines.
A. Range    B. Acrimony     C. Asperity    D. Passion
Ans: A

5. Malice is a feeling that we should always avoid.
A. Spite    B. Envy   C. Hatred    D. Cruelty
Ans: A

6. He was punished for shirking his official work
A. Delegating    B. Slowing    C. avoiding     D. Postponding
Ans: C
Directions for Questions 7-10: Choose the answer option which will correctly fill the blank.

7. Seiko is______ practicing Buddhist
A. an      B. the       C. a      D. none of these
Ans:  C

8. ___________ awards ceremony at Kremlin would not normally have attracted so much attention .
A. A    B. An     C. The     D. All the above
Ans: B

9.He spilled ___________ milk all over the floor
A. A     B. An    C. The    D. none of these

10. I saw _________ movie last night. _____ movie was entertaining.
A. the,  A      B. A, the             C. An, A            D. the,    the
Directions for Questions 11-14: Read the passage and answer the questions that follow on the basis of the information provided in the passage.
Disequilibrium at the interface of water and air is a factor on which the transfer of heat and water vapor from the ocean to the air depends. The air within about a millimeter of the water is almost saturated with water vapor and the temperature of the air is close to that of the surface water. Irrespective of how small these differences might be, they are crucial, and the disequilibrium is maintained by air near the surface mixing with air higher up, which is typically appreciably cooler and lower in water vapor content. The turbulence, which takes its energy from the wind mixes the air.
As the speed of wind increases, so does the turbulence, and consequently the rate of heat and moisture transfer. We can arrive at a detailed understanding of this phenomenon after further study. The transfer of momentum from wind to water, which occurs when waves are formed is an interacting-and complicated phenomenon. When waves are made by the wind, it transfers important amounts of energy-energy, which is consequently not available for the production of turbulence.

11. This passage principally intends to:
A. resolve a controversy     B. attempt a description of a phenomenon
C. sketch a theory     D. reinforce certain research findings
E. tabulate various observations
Answer : B

12. The wind over the ocean usually does which of the following according to the given passage? I. Leads to cool, dry air coming in proximity with the ocean surface. II. Maintains a steady rate of heat and moisture transfer between the ocean and the air. III. Results in frequent changes in the ocean surface temperature.
A. I only         B. II only         C. I and II only
D. II and III only         E. I, II, and III
Answer : A

13. According to the author the present knowledge regarding heat and moisture transfer from the ocean to air as
A. revolutionary               B. inconsequential
C. outdated                  D. derivative           E. incomplete
Answer : E

14.According to the given passage, in case the wind was to decrease until there was no wind at all, which of the following would occur?
A.The air, which is closest to the ocean surface would get saturated with water vapor.
B. The water would be cooler than the air closest to the ocean surface.
C.There would be a decrease in the amount of moisture in the air closest to the ocean surface.
D.There would be an increase in the rate of heat and moisture transfer.
E. The temperature of the air closest to the ocean and that of the air higher up would be the same.
Answer : A

Directions for Questions 15-20: Read the passage and answer the questions that follow on the basis of the information provided in the passage.
Roger Rosenblatt’s book Black Fiction, manages to alter the approach taken in many previous studies by making an attempt to apply literary rather than sociopolitical criteria to its subject. Rosenblatt points out that criticism of Black writing has very often served as a pretext for an expounding on Black history. The recent work of Addison Gayle’s passes a judgement on the value of Black fiction by clearly political standards, rating each work according to the ideas of Black identity, which it propounds.
Though fiction results from political circumstances, its author react not in ideological ways to those circumstances, and talking about novels and stories primarily as instruments of ideology circumvents much of the fictional enterprise. Affinities and connections are revealed in the works of Black fiction in Rosenblatt’s literary analysis; these affinities and connections have been overlooked and ignored by solely political studies. The writing of acceptable criticism of Black fiction, however, presumes giving satisfactory answers to a quite a few questions. The most important of all, is there a sufficient reason, apart from the racial identity of the authors, for the grouping together of Black authors? Secondly, what is the distinction of Black fiction from other modern fiction with which it is largely contemporaneous? In the work Rosenblatt demonstrates that Black fiction is a distinct body of writing, which has an identifiable, coherent literary tradition. He highlights recurring concerns and designs, which are independent of chronology in Black fiction written over the past eighty years. These concerns and designs are thematic, and they come form the central fact of the predominant white culture, where the Black characters in the novel are situated irrespective of whether they attempt to conform to that culture or they rebel against it.
Rosenblatt’s work does leave certain aesthetic questions open. His thematic analysis allows considerable objectivity; he even clearly states that he does not intend to judge the merit of the various works yet his reluctance seems misplaced, especially since an attempt to appraise might have led to interesting results. For example, certain novels have an appearance of structural diffusion. Is this a defeat, or are the authors working out of, or attempting to forge, a different kind of aesthetic? Apart from this, the style of certain Black novels, like Jean Toomer’s Cane, verges on expressionism or surrealism; does this technique provide a counterpoint to the prevalent theme that portrays the fate against which Black heroes are pitted, a theme usually conveyed by more naturalistic modes of expressions?
Irrespective of such omissions, what Rosenblatt talks about in his work makes for an astute and worthwhile study. His book very effectively surveys a variety of novels, highlighting certain fascinating and little-known works like James Weldon Johnson’s Autobiography of an Ex-Coloured Man. Black Fiction is tightly constructed, and levelheaded and penetrating criticism is exemplified in its forthright and lucid style.

15. The author of the passage raises and objection to criticism of Black fiction like that by Addison Gayle as it:
A. Highlights only the purely literary aspects of such works
B. Misconceive the ideological content of such fiction
C. Miscalculate the notions of Black identity presented in such fiction
D. Replaces political for literary criteria in evaluating such fiction
E. Disregards the reciprocation between Black history and Black identity exhibited in such fiction.
Answer : D

16. The primary concern of the author in the above passage is:
A. Reviewing the validity of a work of criticism
B. Comparing various critical approaches to a subject
C. Talking of the limitations of a particular kind of criticism
D. Recapitulation of the major points in a work of criticism E. Illustrating the theoretical background of a certain kind of criticism.
Answer : A

17. The author is of the opinion that Black Fiction would have been improved had Rosenblatt:
A. Undertaken a more careful evaluation of the ideological and historical aspects of Black Fiction
B. Been more objective in his approach to novels and stories by Black authors
C. Attempted a more detailed exploration of the recurring themes in Black fiction throughout its history
D. Established a basis for placing Black fiction within its own unique literary tradition
E. Calculated the relative literary merit of the novels he analyzed thematically.
Answer : E

18. Rosenblatt’s discussion of Black Fiction is :
A. Pedantic and contentious
B. Critical but admiring
C. Ironic and deprecating
D. Argumentative but unfocused
E. Stilted and insincere.
Answer : B

19. According to the given passage the author would be LEAST likely to approve of which among the following?
A. Analyzing the influence of political events on the personal ideology of Black writers
B. Attempting a critical study, which applies sociopolitical criteria to the autobiographies of Black authors
C. A literary study of Black poetry that appraises the merits of poems according to the political acceptability of their themes
D. Studying the growth of a distinct Black literary tradition within the context of Black history
E. Undertaking a literary study, which attempts to isolate aesthetic qualities unique to Black fiction.
Answer : C

20. From the following options, which does the author not make use of while discussing Black Fiction?
A. Rhetorical questions
B. Specific examples
C. Comparison and contrast
D. Definition of terms
E. Personal opinion.
Answer : D

Section 2 -Analytical Ability
No. of Questions: 20
Duration in Minutes: 20

21. 10 men can complete a piece of work in 15 days and 15 women can complete the same work in 12 days. If all the 10 men and 15 women work together , in how many days will the work get completed?
A. 6        B. 6 1/3         C. 6 2/3      D. 7 2/3
Ans: C

22. if Kamal says ,” Ravi’s mother is the only daughter of my mother”, how is Kamal related to Ravi ? A. grandfather B. father C. brother D. none of these Ans: D


23. If Ramola ranks 14th in a class of 26, what is her rank from the last?
A. 13        B. 14      C. 15     D. 12
Ans: A

24. If Kalpana remembers that her mother’s birthday is after 11th August but before 15th August and her brother Ramesh remembers that the birthday is before 20th August but after 13th August. If both of them are correct, when does the birthday of their mother fall?
A. 14th August     B. 15th August     C. 13th August     D. 16th August
Ans: A

25. A fort has enough food for 45 days for 175 soldiers. If after 15 days 100 soldiers leave the fort, for how many more days the food will last?
A. 60        B. 70              C. 80              D. 75
Ans: B

26. The price of petrol is increased by 10%. By how much percent the consumption be reduced so that the expenditure remains the same?
A. 8.5             B. 7          C. 10              D. 9

27. A train 120 meters long passes an electric pole in 12 seconds and another train of same length traveling in opposite direction in 8 seconds. The speed of the second train is
A. 60 Km        B. 66 Km              C. 72 Km        D. 80 Km
Ans: C

28.A person travels through 5 cities – A, B, C, D, E. Cities E is 2 km west of D. D is 3 km north-east of A. C is 5 km north of B and 4 km west of A. If this person visits these citiesin the sequence B – C – A – E – D, what is the effective distance between cities B and D?
A. 13 km
B. 9 km
C. 10 km
D. 11 km
Ans: A

29. Two identical taps fill 2/5 of a tank in 20 minutes. When one of the taps goes dry in how many minutes will the remaining one tap fill the rest of the tank ? A. 5 minutes B. 10 minutes C. 15 minutes D. 20 minutes E. None of the above Ans : C


30. If r = (3p + q)/2 and s = p – q, for which of the following values of p would r2 = s2?
A. 1q/5     B. 10 – 3q/2        C. q – 1 D. 3q        E. 9q/2 – 9
Ans : A


Direction(31-34): In each question below are given three statement followed by 4 conclusions-I,II,III and IV. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusion and then decide which of the given facts.

31. Statements Some books are pens. all pens are chairs some chairs are tables Conclusions I. some books are chairs II. Some chairs are books III. all tables are chairs IV. Some tables are chairs
A. All follow         B. Only I,II, and III follow
C. Only I,II, and IV follow    D. Only I,III, and IV follow
Ans: C

32. Statements All cars are jeeps All jeeps are buses All buses are trucks Conclusions I. All trucks are buses II. All buses are jeeps III. All jeeps are cars IV. All cars are trucks
A. None follows              B. all follow
C. Only III and IV follow          D. Only IV follow
Ans: D

33. Statements Some trees are flowers Some flowers are pencils Some pencils are tables Conclusions I. Some tables are flowers II. Some pencils are trees III. Some tables are trees IV. Some trees are pencils
A. All follow            B. Only I and III follow
C. Only IIand IV follow          D. None follows
Ans: D

34. Statement All towns are villeges No village is forest Some forests are rivers Conclusions I. Some forests are villages II. Some forests are not villages III. Some rivers are not towns IV. All villages are town
A. all follow            B. Only either I or II follow
C. Only either I or II or III follow         D. none of these
Ans: D

35. A rectangular tank 10″ by 8″ by 4″ is filled with water. If all of the water is to be transferred to cube-shaped tanks, each one 3 inches on a side, how many of these smaller tanks are needed?
A. 9             B. 12          C. 16              D. 21       E. 39
Ans : B

36. The average weight of a class of 24 students is 36 years. When the weight of the teacher is also included, the average weight increases by 1kg. What is the weight of the teacher?
A. 60 kgs     B. 61 kgs           C. 37 kgs           D. None of these
Ans : B

37. The proportion of milk and water in 3 samples is 2:1, 3:2 and 5:3. A mixture comprising of equal quantities of all 3 samples is made. The proportion of milk and water in the mixture is
A. 2:1          B. 5:1           C. 99:61             D. 227:133
Ans : D

38. A 20 litre mixture of milk and water contains milk and water in the ratio 3 : 2. 10 litres of the mixture is removed and replaced with pure milk and the operation is repeated once more. At the end of the two removal and replacement, what is the ratio of milk and water in the resultant mixture?
A. 17 : 3   B. 9 : 1        C. 3 : 17             D. 5 : 3
Ans : B

39. A team of 8 students goes on an excursion, in two cars, of which one can seat 5 and the other only 4. In how many ways can they travel?
A. 9           B. 26             C. 126          D. 3920
Ans : C

40. One year payment to the servant is Rs. 200 plus one shirt. The servant leaves after 9 months and recieves Rs. 120 and a shirt.Then find the price of the shirt.
A. Rs. 80             B. Rs. 100       C. Rs. 120     D. Cannot be determined
Ans :C

Directions for Questions 41-45: Follow the directions given below to answer the questions that follow. Your answer for each question below would be: A, if ALL THREE items given in the question are exactly ALIKE. B, if only the FIRST and SECOND items are exactly ALIKE. C, if only the FIRST and THIRD items are exactly ALIKE. D, if only the SECOND and THIRD items are exactly ALIKE. E, if ALL THREE items are DIFFERENT.

A) A           B)B             C)C           D)D          E)E
Ans: A

42) 0452-9858762, 0452-9858762, 0452-9858762
A) A        B) B       C) C             D) D         E) E
Ans: A

A) A          B)B             C)C               D)D        E)E

44) 4665.8009291, 4665.7999291, 4665.8009291
A) A            B) B            C)C           D)D              E)E

45)808088080.8080, 808008080.8080, 808088080.8080
A) A                B)B                       C)C       D)D                     E)E

46) If * stands for /, / stands for -,+ stands for * and -stands for +, then 9/8*7+5-10=?
A) 13.3         B) 10.8           C) 10.7          D) 11.4

47) If* stands for /, / stands for -,+ stands for * and -stands for +, then 9/15*9+2-9=?
A) 14.7       B) 15.3        C) 14.1             D) 16.2

48) If * stands for /, / stands for -, + stands for * and – stands for +, then which of the following is TRUE?
A) 36/12*4+50-8 =-106        B) 12*8/4+50-8 =45.5
C) 36*4/12+36-8 = 4.7          D) 8*36/4+50-8 = 300

49. If x, y, and z are consecutive negative integers, and if x > y > z, which of the following must be a positive odd integer?
A. xyz           B. (x – y) (y – z)              C. x – yz       D. x(y + z)          E. x + y + z
Ans : B

50. The average age of a group of 12 students is 20years. If 4 more students join the group, the average age increases by 1 year. The average age of the new students is
A. 24           B. 26             C. 23       D. 22
Ans : A

Directions for Questions 51-55: Nine individuals – Z, Y, X, W, V, U, T, S and R – are the only candidates, who can serve on three committees– A, B and C, and each candidate should serve on exactly one of the committees. Committee A should consist of exactly one member more than committee B. It is possible that there are no members of committee C. Among Z, Y and X none can serve on committee A. Among W, V and U none can serve on committee G. Among T, S and R none can serve on committee C.

51. In case T and Z are the individuals serving on committee B, how many of the nine individuals should serve on committee C? A. 3 B. 4 C. 5 D. 6 E. 7 Ans : B


52. Of the nine individuals, the largest number that can serve together on committee C is
A. 9           B. 8          C. 7           D. 6            E. 5
Ans : D

53. In case R is the only individual serving on committee B, which among the following should serve on committee A?
A. W and S              B. V and U          C. V and T          D. U and S             E. T and S
Ans : E

54. In case any of the nine individuals serves on committee C, which among the following should be the candidate to serve on committee A?
A. Z         B. Y           C. W           D. T               E. S
Ans : C

55. In case T, S and X are the only individuals serving on committee B, the total membership of committee C should be:
A. Z and Y        B. Z and W          C. Y and V             D. Y and U       E. X and V
Ans : A

Previous Page Next Page

People Searching On This Page:
  • yhs-mystartdefault
  • Answer Questions on the basis of the information given below: Nine individuals - Z, Y, X, W, V, U, T, S and R - are the only candidates, who can serve on three committees-- A, B and C, and each candidate should serve on exactly one of the committees. com
  • essay for career in accenture interview
  • Direction(31-34): In each question below are given three statement followed by 4 conclusions-I,II,III and IV. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusion and then
  • Directions for Questions 51-55: Nine individuals - Z, Y, X, W, V, U, T, S and R - are the only candidates, who can serve on three committees-- A, B and C, and each candidate should serve on exactly one of the committees.Committee A should consist of exact
  • sample question gave by accenture examinee
  • placement
  • 39. A team of 8 students goes on an excursion, in two cars, of which one can seat 5 and the other only 4. In how many ways can they travel? A. 9 B. 26 C. 126 D.

Related Pages

DoT to test technology to locate mobile phones in real time

DoT to test technology to locate mobile phones in real time

Articles | Technology | Smart Phones
05-Dec-2012  Views: 649

The Department of Telecom (DoT) is planning to run a pilot project to test a new technology that will help the authorities to track lost or cloned mob ...
Result of Clerk-Cum-Junior Data Entry Operator(CCJDEO) Test

Result of Clerk-Cum-Junior Data Entry Operator(CCJDEO) Test

Articles | Exams | Results
02-Nov-2012  Views: 959

Result of clerk cum junior data entry operator(CCJDEO) test had been declared. The candidates who had applied for these posts can see their result by ...
Bigg Boss Season 6 Contestant List 2012

Bigg Boss Season 6 Contestant List 2012

Articles | Art & Entertainment | Television
08-Oct-2012  Views: 9199

Bigg Boss Season 6 Contestant for house 2012 information has been provided here. ...
Yamaha R15 v2.0 Review - Latest Model 2012

Yamaha R15 v2.0 Review - Latest Model 2012

Articles | Automotive | Motorcycles
12-Sep-2012  Views: 6851

Yamaha’s R15 has been the embodiment of their “Racing Instinct” tag line. Technologies such as liquid cooling, a 4-valve head, a Deltabox frame, well ...
CMAT Exam Pattern, Syllabus, Mock test, Papers & Books

CMAT Exam Pattern, Syllabus, Mock test, Papers & Books

Articles | Exams | CMAT
03-Aug-2012  Views: 4541

The first ever CMAT (Common Management Admission Test) is going to be held online from 20th to 28th Feb 2012. Since CMAT is being held for the first t ...
Post Your Comments (No Login Require)
Name : (required)
Email : (required)
Website :

Comment : (required)

92  + 5 =     
People Searched About:
Yhs-Mystartdefault   |   Answer Questions On The Basis Of The Information Given Below: Nine Individuals - Z, Y, X, W, V, U, T, S And R - Are The Only Candidates, Who Can Serve On Three Committees-- A, B And C, And Each Candidate Should Serve On Exactly One Of The Committees. Com   |   Essay For Career In Accenture Interview   |   Direction(31-34): In Each Question Below Are Given Three Statement Followed By 4 Conclusions-I,II,III And IV. You Have To Take The Given Statements To Be True Even If They Seem To Be At Variance With Commonly Known Facts. Read All The Conclusion And Then   |   Directions For Questions 51-55: Nine Individuals - Z, Y, X, W, V, U, T, S And R - Are The Only Candidates, Who Can Serve On Three Committees-- A, B And C, And Each Candidate Should Serve On Exactly One Of The Committees.Committee A Should Consist Of Exact   |   Sample Question Gave By Accenture Examinee   |   Placement   |   39. A Team Of 8 Students Goes On An Excursion, In Two Cars, Of Which One Can Seat 5 And The Other Only 4. In How Many Ways Can They Travel? A. 9 B. 26 C. 126 D.   |  
Google : 98 times | Yahoo : 42 times | Bing : 156 times |