ESIC LDC Exam Solved Paper June-2008

By: Exams & Results | Views: 5691 | Date: 18-Feb-2011

Read ESIC LDC Exam's SOLVED PAPER which was held on 01-06-2008.

1. A prepaid service 'TRUMP' was launched by
(A) VSNL
(B) MTNL
(C) Bharati Cellular Ltd.
(D) None of these
ANS- B
2. Which of the following countries won highest gold medals in 27th Olympics ?
(A) Russia
(B) USA
(C) aUSTRALIA
(D) china
ANS- B
3. Which of the following languages belong to the Austric Group ?
(A) Marathi
(B) Laddakhi
(C) Khasi
(D) Tamil
ANS- C
4. Who did not oppose the attack of the USA and her allies on Iraq in March 2003 ?
(A) France
(B) India
(C) Turkey
(D) Pakistan
ANS- A
5. SMS is a service associated with :
(A) E-Mail
(B) Cellular Phones
(C) Internet Surfing
(D) Fax Transmission
ANS- B
6. What was the original Nationality of Annie Besant ?
(A) British
(B) Irish
(C) French
(D) American
ANS- B
7. Which foreign country is closest to Andman Island ?
(A) Sri Lanka
(B) Myanmar
(C) Indonesia
(D) Bangladesh
ANS- B
8. Which country is not a member of G-8 ?
(A) Italy
(B) Canada
(C) Germany
(D) Australia
ANS- D
9. The language spoken by the largest number of people in the world is :
(A) Spanish
(B) English
(C) French
(D) Mandaren
ANS- D
10. Wich of the following is not a Negotiable Instrument ?
(A) Cheque
(B) Promissory note
(C) Bill of exchange
(D) Receipt of fixed deposit
ANS- D
11. Which of the following is nat a part of the exportable item from India ?
(A) Tea
(B) Shoes
(C) Steel
(D) Milk
ANS- D
12. GATT was founded in the year :
(A) 1940
(B) 1942
(C) 1947
(D) 1960
ANS- C
13. Who among the following has not been awarded death sentence in the case of attack on the Indian Parliament ?
(A) Mohammed Afzal
(B) SAR Geelani
(C) Shaukat Hussain Guru
(D) Afshan Guru
ANS- D
14. Stock Market are regulated by :
(A) RBI
(B) SEBI
(C) The ministry of finance
(D) None of these
ANS- B
15. No smoking is a :
(A) Rule
(B) Procedure
(C) Plan
(D) Policy
ANS- A
16. In raw Jute and Jute goods production, India ranks at number :
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
ANS- A
17. National bird is observed on :
(A) October 12
(B) November 12
(C) December 13
(D) December 18
ANS- B
18. Famous Food and Drug store "JUSCO" belongs to :
(A) Britain
(B) Netherland
(C) Japan
(D) Switzerland
ANS- C
19. The words "Satyamave Jayate" are taken from :
(A) Gita
(B) Garur Puran
(C) Mundaka Upnishad
(D) Mahabharat
ANS- C
20. Which of the following is not a component of revenue expenditure :
(A) Interest
(B) Public Administration
(C) Subsidies
(D) Buying of capital equipment
ANS- B
21. Sweat Glands occure in greatest niumber in the skin of :
(A) Forehead
(B) Armpits
(C) Back
(D) Plam of hand
ANS- B
22. Which of the following is a flightless bird ?
(A) Emu
(B) Hen
(C) Swan
(D) None of these
ANS- A
23. The bats are able to fly in dark since their wings produce :
(A) Sound waves
(B) Ultrasonic Waves
(C) Infra red rays
(D) Ultraviolet rays
ANS- B
24. Which of the following diseases is inheritable ?
(A) Leukemia
(B) Colour Blindness
(C) Maligency
(D) Hepatites
ANS- B
25. Honey has the largest percentage of :
(A) Water
(B) Starch
(C) Glucose
(D) Sucrose
ANS- D
26 Which of the following is a mixed fertilizer ?
(A) Urea
(B) Ammonium
(C) CAM
(D) NPK
ANS- D
27. Which of the following is an exception to cell theory ?
(A) Bacteria
(B) Fungi
(C) Virus
(D) Lichens
ANS- C
28. Light emmited by sun reaches Earth in :
(A) 1 second
(B) 10 seconds
(C) 13 seconds
(D) 8 seconds
ANS - D
29. Which of the following fuels causes minimum environmental pollution ?
(A) Diesel
(B) Kerosene
(C) Hydrogen
(D) Coal
ANS- C
30. The average salt content of sea water is :
(A) 1.0 %
(B) 3.5 %
(C) 10.0 %
(D) 12.3 %
ANS- B
31. Blood grouping was discovered by :
(A) William Harvey
(B) Landsteinar
(C) Robert Coach
(D) Luis Pasteur
ANS- B
32. The extreme form of Ahinsa or non-violence is practiced is :
(A) Buddhism
(B) Hinduism
(C) Jainism
(D) None of these
ANS- C
33. The great Hindu Law giver was :
(A) Kapil
(B) Banbatta
(C) Kautilya
(D) Mnau
ANS- D
34. Chandragupta Maurya spent his last days at :
(A) Ujjain
(B) Nalanda
(C) Shravanbela gola
(D) Patna
ANS- C
35. The court language of Mughals was :
(A) Arabic
(B) Hindi
(C) Persian
(D) Urdu
ANS- C
36. The Dutch first established their hold in India in 1605 at :
(A) Goa
(B) Surat
(C) Gujarat
(D) Masulipatnam
ANS- D
37. The English weekly edited by :
(A) Kesari
(B) Comrade
(C) Bombay Chronicle
(D) Young India
ANS- D
38. Who among the following was a prominent officer of Azad Hind Fauz ?
(A) Aruna Asaf Ali
(B) Shahnawaz Khan
(C) Dr. M.A.A nsari
(D) Ghaffar Khan
ANS- B
39. Who is the longest serving Chief Minister in India ?
(A) Bhajan Lal
(B) Chimanbhai Patel
(C) Jyoti Basu
(D) Hiteshwar Saikia
ANS- C
40. Among the following which is the largest Island in the world ?
(A) England
(B) Japan
(C) Borneo
(D) New Guinea
ANS- B
41. Which of the following is the Black Mountain ?
(A) Andes
(B) Alps
(C) Rocky Mountain
(D) Vosges
ANS- C
42. Which of the following is a deepest lake ?
(A) Lake Victoria
(B) Lake Caspian
(C) Lake Superior
(D) Lake Baikal
ANS- D
43. The original home of the Gyosies was :
(A) Russia
(B) Persia
(C) India
(D) Egypt
ANS- D
44. Dry farming in India is extensively practised in :
(A) Kanara plains
(B) Deccan region
(C) Coromandel Plains
(D) Punjab Plains
ANS- B
45. Deepest mine in India is located at ?
(A) Anantpur
(B) Bellary
(C) Kolar
(D) Hspet
ANS- C
46. At present India's largest mineral resource is
(A) Copper
(B) Coal
(C) Iron-ore
(D) None of these
ANS- B
47. The length of the Konkan Railway is :
(A) 560 kms
(B) 660 kms
(C) 760 kms
(D) 860 kms
ANS- C
48. Which of the following is known as Queen of Arabian Sea ?
(A) Cochin
(B) Trivendrum
(C) Aalleppey
(D) Mangalore
ANS- A
49. Who wrote the famous book "We The People" ?
(A) JRD TATA
(B) Khushwant Singh
(C) T.N.Kaul
(D) Nana Palkhivala
ANS- D
50. MS Kim Campbell is the first woman prime minister of :
(A) Congo
(B) Portugal
(C) Philippines
(D) Canada
ANS- D

Source: Exams & Results
Previous Page Next Page

People Searching On This Page:
  • UV2010CS Solved.GK
  • esic medal test paper with ans
  • Esic ldc gk paper
  • esic ldc exam paper 2008
  • esic b ldc paper -i
  • departmently question papers for ldc in esic
  • esic solved general knowledge questions for ldc exam
  • which book we should read for ldc acm exam
  • previous question papers for ldc posts heild in goa
  • result of water resource l.d.c exam held in goa
  • ldc solved paper
  • session court ldc exam paper held on 27-04-2014
  • ldc solved question papers 2008
  • ldc questio papper 2008
  • solved question papers for ldc exam- ACM

Related Pages


EAMCET Exam Result and Counselling Schedule 2012

EAMCET Exam Result and Counselling Schedule 2012

Articles | Exams | Results
Date:
03-Sep-2012  Views: 6000

the EAMCET 2012 results were announced, after which the EAMCET counseling schedule was posted, in which it was said that, EAMCET counseling will start ...
Company Secretary (CS) Exam Result June 2012

Company Secretary (CS) Exam Result June 2012

Articles | Exams | Results
Date:
25-Aug-2012  Views: 7081

Institute of Company Secretaries of India on Saturday published the Company Secretary June 2012 results (CS results) online. Students can visit the of ...
CMAT Exam Pattern, Syllabus, Mock test, Papers & Books

CMAT Exam Pattern, Syllabus, Mock test, Papers & Books

Articles | Exams | CMAT
Date:
03-Aug-2012  Views: 4586

The first ever CMAT (Common Management Admission Test) is going to be held online from 20th to 28th Feb 2012. Since CMAT is being held for the first t ...
Indian Overseas Bank PO Exam 2008 Solved Paper

Indian Overseas Bank PO Exam 2008 Solved Paper

Articles | Exams
Date:
06-Jul-2011  Views: 2040

Here is the list of 50 General Awareness Section questions which were asked in Indian Overseas Bank PO Exam in 2008 with their answers below. ...
Bank Of India Solved Exam Paper(G.K.),2010

Bank Of India Solved Exam Paper(G.K.),2010

Articles | Exams
Date:
11-Mar-2011  Views: 2350

Here is the solved Question Paper for Bank Of India Exam held in 2010. It is having 50 General Knowledge Questions And Answers. ...
Post Your Comments (No Login Require)
Name : (required)
Email : (required)
Website :

Comment : (required)

80  + 6 =     
Comments
People Searched About:
UV2010CS Solved.GK   |   Esic Medal Test Paper With Ans   |   Esic Ldc Gk Paper   |   Esic Ldc Exam Paper 2008   |   Esic B Ldc Paper -I   |   Departmently Question Papers For Ldc In Esic   |   Esic Solved General Knowledge Questions For Ldc Exam   |   Which Book We Should Read For Ldc Acm Exam   |   Previous Question Papers For Ldc Posts Heild In Goa   |   Ldc Solved Paper   |   Session Court Ldc Exam Paper Held On 27-04-2014   |   Ldc Solved Question Papers 2008   |   Ldc Questio Papper 2008   |   Gk Questions For Ldc Exam In Goa   |   Gk Questions For Ldc Exam In Goa   |   Email Cthree.Org Loc:IN   |   Esic Exam Previous Year Solved Papers   |   Www.Tn.Esicexam.Com   |   Ldc Exam Solved Paper 2011   |   Tn.Esicexams.Org   |   Esic Exam Tn   |  
Google : 1205 times | Yahoo : 142 times | Bing : 646 times |